Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
ikona
ikona

Těstoviny

Dnešní menu

Pondělí 25. 01. 2021
ikona_příbor

Polévka

1
Zelňačka s bramborem a pečenou anglickou slaninou
45,-Kč
2
Hovězí vývar s krupicovými noky a zeleninou
45,-Kč

Hlavní chod

1
Smažená vepřová játra s česnekovým dipem, vídeňský bramborový salát s hrubozrnnou hořčicí
129,-Kč
2
Tvarohové knedlíky plněné borůvkami, máslo, smetana
129,-Kč
3
Telecí roastbeef s pikantní karotkovou remuládou, pečené bylinkové brambory, grilovaný květák
129,-Kč
4
Vepřová krkovička na pivě, bramborový knedlík, špenát
129,-Kč
5
Grilované kuřecí prso na fazolovém ragú, basmati rýže
129,-Kč
6
Trhanný listový salát s agávovou zálivkou, datlemi a čerstvým sýrem
75,-Kč
7
Telecí maminha se smaženým kachním rilletem, špenátovo - bramborové pyré, hříbková omáčka
225,-Kč

Dezert

1
Obrácený hruškový koláč se skořicovým Crème fraîche
45,-Kč
2
Čokoládová pěna s kandovanou dýní a rakytníkem
45,-Kč
3
Glazované karamelové jabko s jablečným pyré
60,-Kč

Zvýhodněné menu

1
Polévka + hlavní chod + dezert
145,- Kč
2
Hlavní chod + dezert
135,- Kč
3
Polévka + hlavní chod
135,- Kč

* Denní menu se podává do 15. hod. nebo do jeho vyprodání

Rezervujte si stůl

Rezervaci můžete provést telefonicky nebo vyplnit formulář.

Rezervační formulář
ikona_datum
ikona_cas
ikona_osoba

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem uspokojení poptávky a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů

XZavřít

V naší nabídce těstovin naleznete:

Penne rigate - suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky s mimořádnou pórovitostí. Penne jsou krátké duté těstoviny na koncích seříznuté. Rigate je označení pro jejich vroubkovanou variantu. Díky vroubkům dokonale absorbují koření a omáčku. Velmi dobře se hodí k výrazným zeleninovým omáčkám i k ragú. Vhodné jsou i k zapékání.

 

Rigatoni - suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky s mimořádnou pórovitostí. Penne jsou krátké duté těstoviny na koncích seříznuté. Rigate je označení pro jejich vroubkovanou variantu. Díky vroubkům dokonale absorbují koření a omáčku. Velmi dobře se hodí k výrazným zeleninovým omáčkám i k ragú. Vhodné jsou i k zapékání.

 

Cannelloni - suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar dutých trubiček jsou vhodné k plnění buď masem nebo rikotou a špenátem. Nejčastěji se servírují s omáčkou Napoletana.  Na zapékání Cannelloni se používá bešamelová omáčka. Jedná se o těstoviny typické pro katalánskou kuchyni. V Itálii se tradičně se podávají Cannelloni v době vánočních svátků.

 

Fusilli - sušené těstoviny ze semolinové mouky mírně zkroucený typ těstovin podobný těstovinám fusilli. Název jménem dei Preti - znamená kněží. Výborně se párují  s omáčkami na bázi oleje, které mohou klouzat po těstovinách a skvěle se k nim hodí bazalkové pesto.  

 

Farfalloni - těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar motýlků se zaobblenými okraji. Farfalle jsou vhodné zejména ke krémovým a rajčatovým omáčkám. Název pochází z italského slova farfalla což znamená motýl (v množném čísle farfalle – motýli). Díky jejich tvaru se na nich velmi dobře zachytí omáčka. Tento typ těstovin je známý od 16.století ze severních italských regionů Lombardie a Emilia-Romagna.

 

Spaghetti seppia - vysoce kvalitní těstoviny  jsou zvláště vhodné pro všechny pokrmy s mořskými plody a rybami. Vynikající jsou sépiové špagety s hřebenatkami, s lososem, zeleným a bílým chřestem a cherry rajčaty.

 

Bucatini - bezvaječné suché těstoviny ze semolinové mouky podobné spaghettám s otvorem procházejícím středem. Název pochází z italského slova buco což znamená „díra“. Bucatini jsou rozšířené po celém Laziu a zvláště v Římě. Nejčastěji se podávají s máslovými omáčkami s pancettou nebo s gauanciale.

 

Farfalle - sušené těstoviny ze semolinové mouky. Název pochází z italského slova farfalla což znamená motýl (v množném čísle farfalle – motýli). Farfalle giganti je větší formát těstovin farfalle. Díky jejich tvaru se na nich velmi dobře zachytí omáčka. Tento typ těstovin je známý od 16.století ze severních italských regionů Lombardie a Emilia-Romagna.

 

Mafaldine jsou suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky. Mají plochý tvar obvykle o šířce 1cm s vlnitými okraji na obou stranách. Připravují se podobně jako těstoviny Liguine nebo Fettuccine. Obvykle s jemnější omáčkou. Těstoviny získali svůj název na počest savojské pricenzny Mafaldy.

 

Lasagne - suché vaječné těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar obdélníkových plátů. Původem jsou lasagne z Neapole. Nejčastěji se používají na zapékání s masovým ragů, sýrem a bešamelem.

 

Tagliatelle - sušené těstoviny ze semolinové mouky Grano duro, pocházející ze zálivu Amalfi regionu Neapol. Ideální pro hustší omáčky, často kombinované s hovězím a telecím masem, občas i s králíkem. Nejslavnějším receptem je pravděpodobně ragů Bolognese, nejrozšířenějším pak s tomatovou omáčkou a čerstvou bazalkou.

 

Troccoli jsou silné těstoviny podobné špagetám se čtvercovým nebo oválným průřezem.

ikona_květina
talířubrousek

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

- Celý tým restaurace Valmer