Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
ikona
ikona

Těstoviny

Dnešní menu

Pondělí 27. 06. 2022
ikona_příbor

Dopravné a obaly

1
Ostatní pásma + obal
50,-Kč
2
Doprava v rámci českobudějovického pásma + obaly.
15,-Kč

Rozvoz

1
Při kombinaci chodu s polévkou či dezertem zvýhodněná cena o 10Kč
2
Rozvoz poledního menu od 11:00 - 14:30 hodin.

Polévka

Špenátová
40,-Kč

Hlavní chod

1
Vepřové kostky na kmíně, těstoviny
135,-Kč
2
Pštrosí vejce, bramborová kaše
130,-Kč
3
Burger s quinoou a fazolemi
125,-Kč
4
Kuřecí Kung Pao, dušená rýže
140,-Kč
5
Hrachová kaše, cibulka, pečené uzené, kyselá okurka
135,-Kč

Speciální nabídka - nelze kombinovat se zvýhodněným menu

1
Jelení hřbet, celer, divoká brokolice, šafránová omáčka(speciální menu, nelze kombinovat se zvýhodněnou nabídkou)
425,-Kč
2
Biftečky z mletého masa, americké brambory(speciální menu, nelze kombinovat se zvýhodněnou nabídkou)
275,-Kč
3
Tatarák z hovězího masa, kapary, šalotka, shimeji, kari majonéza (speciální menu, nelze kombinovat se zvýhodněnou nabídkou)
185,-Kč
4
Vepřový vývar, masová raviola, kořenová zelenina (speciální menu, nelze kombinovat se speciální nabídkou)
85,-Kč

Dezert

Chia pudink
35,-Kč

* Denní menu se podává do 15. hod. nebo do jeho vyprodání

Rezervujte si stůl

Rezervaci můžete provést telefonicky nebo vyplnit formulář.

Rezervační formulář
ikona_datum
ikona_cas
ikona_osoba

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem uspokojení poptávky a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů

XZavřít

V naší nabídce těstovin naleznete:

Penne rigate - suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky s mimořádnou pórovitostí. Penne jsou krátké duté těstoviny na koncích seříznuté. Rigate je označení pro jejich vroubkovanou variantu. Díky vroubkům dokonale absorbují koření a omáčku. Velmi dobře se hodí k výrazným zeleninovým omáčkám i k ragú. Vhodné jsou i k zapékání.

 

Rigatoni - suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky s mimořádnou pórovitostí. Penne jsou krátké duté těstoviny na koncích seříznuté. Rigate je označení pro jejich vroubkovanou variantu. Díky vroubkům dokonale absorbují koření a omáčku. Velmi dobře se hodí k výrazným zeleninovým omáčkám i k ragú. Vhodné jsou i k zapékání.

 

Cannelloni - suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar dutých trubiček jsou vhodné k plnění buď masem nebo rikotou a špenátem. Nejčastěji se servírují s omáčkou Napoletana.  Na zapékání Cannelloni se používá bešamelová omáčka. Jedná se o těstoviny typické pro katalánskou kuchyni. V Itálii se tradičně se podávají Cannelloni v době vánočních svátků.

 

Fusilli - sušené těstoviny ze semolinové mouky mírně zkroucený typ těstovin podobný těstovinám fusilli. Název jménem dei Preti - znamená kněží. Výborně se párují  s omáčkami na bázi oleje, které mohou klouzat po těstovinách a skvěle se k nim hodí bazalkové pesto.  

 

Farfalloni - těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar motýlků se zaobblenými okraji. Farfalle jsou vhodné zejména ke krémovým a rajčatovým omáčkám. Název pochází z italského slova farfalla což znamená motýl (v množném čísle farfalle – motýli). Díky jejich tvaru se na nich velmi dobře zachytí omáčka. Tento typ těstovin je známý od 16.století ze severních italských regionů Lombardie a Emilia-Romagna.

 

Spaghetti seppia - vysoce kvalitní těstoviny  jsou zvláště vhodné pro všechny pokrmy s mořskými plody a rybami. Vynikající jsou sépiové špagety s hřebenatkami, s lososem, zeleným a bílým chřestem a cherry rajčaty.

 

Bucatini - bezvaječné suché těstoviny ze semolinové mouky podobné spaghettám s otvorem procházejícím středem. Název pochází z italského slova buco což znamená „díra“. Bucatini jsou rozšířené po celém Laziu a zvláště v Římě. Nejčastěji se podávají s máslovými omáčkami s pancettou nebo s gauanciale.

 

Farfalle - sušené těstoviny ze semolinové mouky. Název pochází z italského slova farfalla což znamená motýl (v množném čísle farfalle – motýli). Farfalle giganti je větší formát těstovin farfalle. Díky jejich tvaru se na nich velmi dobře zachytí omáčka. Tento typ těstovin je známý od 16.století ze severních italských regionů Lombardie a Emilia-Romagna.

 

Mafaldine jsou suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky. Mají plochý tvar obvykle o šířce 1cm s vlnitými okraji na obou stranách. Připravují se podobně jako těstoviny Liguine nebo Fettuccine. Obvykle s jemnější omáčkou. Těstoviny získali svůj název na počest savojské pricenzny Mafaldy.

 

Lasagne - suché vaječné těstoviny ze semolinové mouky, mají tvar obdélníkových plátů. Původem jsou lasagne z Neapole. Nejčastěji se používají na zapékání s masovým ragů, sýrem a bešamelem.

 

Tagliatelle - sušené těstoviny ze semolinové mouky Grano duro, pocházející ze zálivu Amalfi regionu Neapol. Ideální pro hustší omáčky, často kombinované s hovězím a telecím masem, občas i s králíkem. Nejslavnějším receptem je pravděpodobně ragů Bolognese, nejrozšířenějším pak s tomatovou omáčkou a čerstvou bazalkou.

 

Troccoli jsou silné těstoviny podobné špagetám se čtvercovým nebo oválným průřezem.

ikona_květina
talířubrousek

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

- Celý tým restaurace Valmer